Skoči do osrednje vsebine

2017

dokumentarni film

POLETNI KINO

SOBOTA, 9. 7., ob 21.30
Letno kopališče Kropa
vstop prost
 

 

Zgodba iz zakulisja evropskega košarkarskega prvenstva, na katerem se je naša zlata reprezentanca zapisala v zgodovino.

 

Slovenija / 2022 / 113 min

režija: Goran Vojnovic

igrajo: kapetan Goran Dragič, njegova ekipa Jaka Blažič, Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Luka Dončič, Edo Murič, Aleksej Nikolič, Klemen Prepelič, Anthony Randolph JR, Matic rebec, Gašper Vidmar, Saša Zagorac, ter selektor Igor Kokoškov, pomocniki selektorja Aleksander Sekulič, Radovan Trifunovič, Jaka Lakovič, generalni sekretar KZS Radoslav Nesterovič.

 

Priznani slovenski pisatelj, scenarist in režiser Goran Vojnović vas bo popeljal v zakulisje evropskega košarkarskega prvenstva, na katerem je naša zlata reprezentanca s srčnostjo, vztrajnostjo in prijateljstvom dosegla neverjetno zmago in se zapisala v zgodovino.

 

O dogodku, ki je leta 2017 združil vso Slovenijo, pripoveduje vseh 12 igralcev, selektor, trenerski štab, vodstvo reprezentance, doslej še nikdar viden arhivski material ter posnetki mednarodne košarkarske organizacije FIBA in televizijske hiše PRO Plus.

 

Zgodbo so povzeli tako, kot so jo doživljali sami, zato se ponekod povsem razlikuje od tiste, ki jo poznajo navijači. Velikokrat pa namesto besed spregovorijo čustva, ki so se prebudila v pripovedovalcih. 2017 ni le film o športu, ampak tudi zgodba o moštvu, kolektivnem duhu in moči skupnosti, ki je v času vedno večjega individualizma vedno bolj pomembna.


To so imeli v mislih tudi ustvarjalci filma 2017, ki so si želeli ta naš največji športni uspeh še enkrat doživeti v čim širšem krogu ljudi vseh starosti in iz vseh krajev Slovenije. Posebej pomembni se jim zdijo mladi gledalci. Zgodba o uspehu, ki je rezultat skupnega dela in močne medsebojne povezanosti, jih bo gotovo še bolj navdušila in navdahnila, če jo bodo spoznali v družbi svojih sovrstnikov in junakov na istem parketu, kjer se športno borijo za iste cilje.

 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih