Pozor, hud ples

plesna predstava
EnKnapGroup


Vrhunsko plesno predstavo Pozor, hud ples! bo izvedla skupina EnKnapGroup. Mednarodna sestava izjemnih plesalcev dela pod umetniškim vodstvom koreografa Iztoka Kovača, enega najbolj uveljavljenih slovenskih avtorjev sodobnega plesa, in je od svoje ustanovitve ustvarila trinajst celovečernih predstav. Sodelovali so s številnimi mednarodno priznanimi koreografi in režiserji z najrazličnejšimi pristopi k sodobnemu plesu.

Predstava Pozor, hud ples! na informativen, vendar duhovit in inventiven način razstira skrivnosti izražanja skozi sodobni ples in ustvarjanja v njem. Zato občinstvo ne le seznanja s sodobnim plesom, temveč ga zanj tudi navdušuje. Obenem je predstava svojevrstna retrospektiva plesnega ustvarjanja plesalca in koreografa Iztoka Kovača, ujeta na filmski trak. Na velikem platnu je zato mogoče spremljati atraktivne odlomke iz plesnih filmov, tako tudi znano iskanje ravnotežja Iztoka Kovača na vrhu dimnika trboveljske cementarne.

V predstavi blestijo člani skupine EnKnapGroup, med avtorji glasbe so zveneča imena tega umetniškega žanra, med drugim Mitja Vrhovnik Smrekar, kostume pa sta oblikovala vrhunska modna oblikovalca in kostumografa Alan Hranitelj ter Valter Kobal.       

petek, 13. januar ob 19:00

Informacije in rezervacije

vsak delavnik med 8:00 in 14:00:
04 537 29 00


Blagajna odprta uro pred vsako prireditvijo

Facebook
Za vrtce in šole
Naš mesečnik
O nas
Ceniki
Tehnični podatki
Javne objave
PONOSNI
ČLANI
PARTNERJI
IN PODPORNIKI
Pravno obvestilo
Uredništvo strani
Izdelava: MMstudio
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?